• Telefon: 0731-309-588
  • Email: office@ates.ro

Uscatoare de plante, legume si fructe – 50 Kg – ATES.UPLC.50.SI

Garantie 3 ani!

Uscătorul ATES.UFLP.50.SI., Este un echipament complex destinat uscării plantelor sau legumelor, proaspăt recoltate.
Din punct de vedere constructiv, uscătorul este de tip dulap cu mai multe sertare dispuse la distanţe egale pe verticală.
Structura dulapului este din profile de otel inox iar pereţii sunt realizaţi din materiale termoizolante , astfel încât energia calorică dezvoltată pentru uscare rămâne în interior , optimizând în acest mod consumul de energie calorică şi implicit de energie electrică. Un element important al uscătorului este sistemul electronic de comandă şi control al temperaturii , umidităţii şi a debitului aerului din incinta de uscare , aerul fiind distribuit la nivel de sertar şi dirijat uniform cu viteză constantă.
Din punct de vedere funcţional, uscatorul este alcatuit din spaţiul de uscare , din schimbătorul de căldură amplasat la nivelul supe- rior al dulapului într-un compartiment separat şi termoizolat şi din sistemul electronic de control.
Schimbătorul de căldură este un dispozitiv electromecanic complex, care are în componenţă ventilatorul, bateria electrică de încăl- zire, camera de amestec cu grilele de admisie şi de recirculare a aerului.
În baza datelor procesate de către sistemulelectronic de control , schimbătorul de căldură reglează şi mixează temperatura şi umidi- tatea aerului în concordanţă cu valorile programate.
Sistemul electronic de control fiind un dispozitiv controlat de microprocesor,permite în baza unui meniu de lucru interactiv, progra- marea ciclului de uscare, prin elementele Ta – temperatură aer , UR- umiditate relativă a aerului.
Toate datele programate şi prelucrate sunt afişate pe un display alfanumeric de tip LCD.

Vezi Produse

Caracteristici tehnice :
1. ATES.UPLC.50.SI.- unitate centrală
– tensiunea de alimentare : 380Vca / 50 Hz ;
– reglare si control temperatura aerului;
– reglare si control umiditatea relativă a aerului ; -reglare si control debit de aer;
– temperatura aer programabilă : + 5 °C …. + 65 °C ; – umiditate aer programabilă : 0% … 99% ;
– temperatura de operare : -15 °C …. + 55 °C ;
– temperatura de stocare : – 25°C …. + 55°C ;
– reglarea temperaturii în buclă de tip PID;
– element de comutare electronic de tip SSR ;

2. Dulap termoizolat

– dimensiuni de gabarit : 1000 x1100 x 1800 mm (Lxlxh); – izolaţie termică din panou termoizolant si insonorizant ; – placare interioară cu tablă din inox alimentar;
– greutate : 95 kg ;

– capacitate de uscare : 50 kg ;
– timp de uscare / ciclu : 4….24 ore; -sertare cu plasa din inox alimentar; -capacitate de incarcare/sertar: cca 2.5 kg; – număr de sertare : 20 buc ;
– dimensiune sertar : 900 x 900 mm ;
– suprafata de uscare / sertar: 0.80 mp;
– suprafata de uscare / total: 16.00 mp;

[gtranslate]
Ates.ro